Mramorová bábovka

Nepatrně upravil recept z časopisu obchodu Albert: Dušan Polanský

Suroviny

Postup

Do větší mísy dáme mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Vše promícháme. V menší misce vymícháme olej s cukrem. V mléce, trochu si ponecháme bokem, rozšleháme vejce a vše tekuté přilijeme k sypkým surovinám. Vařečkou několika pohyby vypracujeme těsto. Z těsta odebereme třetinu do menší misky a vmícháme do ní kakao. Do kakaového těsta přidáme trochu mléka, protože kakao těsto nepatrně vysuší. Vařečkou kakaové těsto promícháme.

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme krupicí nebo hrubou moukou. Nalijeme do ní polovinu světlého těsta, poté kolem dokola kakaové těsto a nakonec zbytek světlého těsta.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 45 minut. Před podáváním lze posypat moučkovým cukrem. Vypadá to pak o něco lépe než na mém obrázku.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články