Mramorová bábovka

Nepatrně upravil recept z časopisu obchodu Albert: Dušan Polanský

Suroviny

Postup

Je to úsporný recept na vajíčka. Do mísy nasypeme mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Vše promícháme. Ve větší míse vyšleháme olej s cukrem, poté přidáme vajíčka a opět vše vyšleháme. Do stejní mísy přisypeme suchou směs. Přilijeme větší část mléka, trochu si odložíme na zředění těsta s kakaem. Vařečkou několika pohyby vypracujeme těsto. Z těsta odebereme třetinu do misky, v níž jsme připravili sypkou směs, a vmícháme do ní kakao a zbytek mléka. Vařečkou kakaové těsto promícháme.

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme krupicí nebo hrubou moukou. Nalijeme do ní polovinu světlého těsta, poté kolem dokola kakaové a nakonec druhou polovinu světlého těsta.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 40 až 45 minut. Před podáváním lze posypat moučkovým cukrem. Bábovka pak vypadá o něco lépe, než na obrázku.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články