Mramorová bábovka

Nepatrně upravil recept z časopisu obchodu Albert: Dušan Polanský

Suroviny

Postup

Do mísy nasypeme mouku, špetku soli a prášek do pečiva. Vše promícháme. Ve větší míse vyšleháme olej s cukrem, poté přidáme vajíčka a opět vše vyšleháme. Do stejní mísy přisypeme suchou směs. Přilijeme větší část mléka, trochu si odložíme na zředění těsta s kakaem. Vařečkou několika pohyby vypracujeme těsto.

Bábovkovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do ní 2/3 světlého těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao a malý zbytek mléka. Kakaové těsto nalijeme na světlé. Nakonec vydličkou kakaové těsto horizontálními pohyby zapracujeme do světlého.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 40 až 45 minut. Po vytažení z trouby lze potřít horkým máslem s rozpuštěným moučkovým cukrem.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články