Bác (báč) s uzeným masem (případně škvarkami)

Jenom lehce jsem upravil známé recepty.

Suroviny

Postup.

Z trochy vlažného mléka, cukru, mouky a kvasnic připravíme klasický kvásek. Brambory nastrouháme najemno. Přidáme vše ostatní a vypracujeme řidší těsto, které necháme asi hodinu na teplém místě kynout.

Velký plech vymažeme máslem a vysypemem strouhankou. Ruce si lehce potřeme rostlinným olejem a těsto rozprostřeme na celou plochu plechu. Pečeme dozlatova při teplotě 180 °C asi 30 minut. Upečený koláč lehce potřeme máslem.

Někde koláč před pečením potřou máslem a posypou nemletým mákem. Proč ne. Pokud bác nebudou jíst děti, lze těsto i lehce opepřit. Osobně to nedělám, v koláči je chutí bohatě.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články