Tvarohová bublanina

Inspiroval jsem se receptem na internetu

Suroviny

Postup

Používám plech 28 x 22 cm, což je přibližně ekvivalent kulaté formy o průměru cca 26 cm.

V jedné míse smícháme suché ingredience: mouku, prášek do pečiva (sódu), špetku soli a pudingový prášek. V jiné míse vymícháme máslo s práškovým cukremm. Do stejné mísy přidáme celá vejce, tvaroh, nastrouhanou citrónovou kůru a zakysanou smetanu. Pořádně vše promícháme. Nakonec přidáme sypkou směs. Vše pořádně promícháme.

Lehce roztiratelnou směs rozprostřeme na předem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Na povrch naklademe ovoce a celý povrch posypeme vanilkovým cukrem.

Vložíme do trouby předem vyhřáté na 180 °C. Prvních 20 minut pečeme v dolní poloze, pak přendáme do střední polohy a teplotu snížíme na 175 °C. Celkem pečeme cca 40 minut.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články