Hovězí po burgundsku

Lehce upravil původní francouzský recept: Dušan Polanský

Suroviny

Postup

Maso nakrájíme na malé kostky, cca 3 x 2 cm. Maso osmahneme na pánvy na oleji na prudkém ohni. V hrnci na oleji lehce osmahneme cibuli, pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Lehce vše osmahneme. Cibuly a mrkev zaprášíme moukou a lehce vše za stálého míchaní osmahneme.

Přidáme maso a víno a přivedem k varu. Poté přidáme vývar, sůl, rozdrcený česnek, petržle, tymián, bobkový list a mořskou řasu. Jakmile přivedeme vše k varu, oheň zmírníme.

Přikryjeme a lehce dusíme 2 a půl hodiny.

Pokud chceme více šťávy, dodržíme poměr 1 dcl vína : 2 dcl vývaru nebo vody. Podáváme s brambory nebo rýžou.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články