Čertova pánev

Lehce jsem upravil původní recept od Barbory Polákové (Chvilka v kuchyni č. 2/2016)

Suroviny

Postup

Recept lze zjednodušit tím, že použijete pouze konzervu Chilli con Carne. Na přípravu se pak hodí pánev s poklicí, viz první obrázek. Pokud je vás více, použijte hrnec a plnou variantu, tedy i další dvě konzervy a můžete přidat i trochu masa, cca celkem 600 g.

Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na malé kousky nakrájenou červenou papriku a krátce orestujeme.

Přidáme mleté maso. Zprudka jej restujeme a současně vařečkou rozdělujeme na kousíčky. Přidáme červenou mletou papriku. Pokud jsme milovníci pepře, tak jej přidáme.

Přidáme obsah konzervy Chilli con Carne, konzervy rajčat a konzervy fazolí.

Přidáme rozdrcený česnek, majoránku a dle chuti dosolíme.

10 minut dusíme přikryté poklicí. Podáváme s chlebem nebo bramborami anebo rýží.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články