Čertova pánev

Lehce jsem upravil původní recept od Barbory Polákové (Chvilka v kuchyni č. 2/2016)

Suroviny

Postup

Jídlo připravujeme na pánvy s poklicí. Na rozpáleném sádle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na malé kousky nakrájenou červenou papriku a krátce orestujeme.

Přidáme mleté maso. Zprudka jej restujeme a současně vařečkou rozdělujeme na kousíčky. Přidáme červenou mletou papriku. Pokud jsme milovníci pepře, tak jej přidáme.

Přidáme obsah konzervy Chilli con Carne. Pokud nemáme konzervu Cilli con Carne, přidáme loupana na větší kousky nakrájena rajčata, červené fazole bez šťávy a mleté chilli nebo mletou červenou pálivou papriku.

Přidáme rozdrcený česnek, majoránku a dle chuti dosolíme.

10 minut dusíme přikryté poklicí. Podáváme s obyčejným chlebem nebo bramborami.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články