Valašské frgály (4 kusy)

Jenom lehce upravil známý recept: Dušan Polanský

Suroviny

Těsto:

Drobenka:

Povidlová náplň na dva frgály:

Tvarohová náplň na dva frgály:

Maková náplň na dva frgály:

Postup

Připravím klasické kynuté těsto, které necháme 1 hodinu kynout.

Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu postupně vyválíme kruh o průměru cca 30 cm.

Kruh přeneseme na jeden plech vyložený pečícím papírem. Kruh necháme 15 minut kynout.

Kruh potřeme náplní, přičemž vynecháme centimetrový okraj, který potřeme rozšlehaným vejcem.

Pečeme při teplotě 180 °C 18 až 20 minut.

Postup opakujeme pro každý kruh. Frgál necháme alespoň 1/2 hodiny chladnout.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články