Játrový guláš

Autor receptu: Dušan Polanský

Suroviny

Postup

Doporučuji přesně dodržet zde uvedený postup, jakékoliv vylepšování skončí obvykle zle. Krajíce chleba rozdrobíme rukama v hlubokém talíři na malé kousky. Na sádle osmahneme na jemno pokrájenou cibuli lehce do světlehněda. Přidáme papriku, chvíli stále mícháme, pak přidáme trochu vody a ještě papriku s cibulí lehce podusíme. Přidáme zbytek vody, 1/2 kostky masoxu a chleba. Vše lehce povaříme 7 minut. Poté ručně metličkou vývar prošleháme, cílem je ještě více rozdrobit chleba a cibuli. Konečně přidáme na kousky pokrájená játra a majoránku. Lehce vaříme 6 minut, ne více, jelikož játra by nám ztvrdla. Odstavíme z ohně a teprve teď jídlo dosolíme (masox také obsahuje sůl)!

Pokud jste citlivý na papriku, doporučuji před dovařením přidat 0,7 dcl husté smetany. Guláš to zjemní. Podáváme s chlebem.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články