Kakaový koláč

Inspiroval jsem se receptem moderátora a herce Petra Rychlého

Suroviny

Postup

Smícháme mouku, prášek do pečiva (jedlou sódu), špetku soli, kakao a strouhaný kokos. Promísíme. V jiné míse rozšleháme máslo s cukrem. Přidáme vajíčka, olivový olej a opět rozšleháme. Do toho přidáme sypkou směs a nahrubo nastrouhaná jabka (cuketu) z nichž jsme lehce vytlačili šťávu. Promícháme. Nakonec mléka přidáme tolik, aby hmota byla lehce roztíratelná.

Vše opět řádně promísíme a vylijeme na předem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný veliký plech. Vložíme do vyhřáté trouby! a necháme péci. Pečeme při teplotě přibližně 175 °C cca 20 minut. Hlídat, aby koláč nebyl zbytečně vysušený. A hlavně nezapomenout včas zapnout troubu!

Po vytažení z trouby asi po třech minutách potřeme meruňkovou, tu dopručuji, nebo jinou marmeládou. Pokud je marmeláda hustá, přidejte do ní trochu vody a ohřejte na bod varu. Po vychlazení lze potřít čokoládovou polevou. Popravdě u nás se nejčastěji jí jenom tak bez jakéhokoliv potírání.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články