Huspenina z předního vepřového kolena

Autor receptu: Dušan Polanský

Suroviny

Postup

Tenhle recept si dělám jenom pro sebe, a proto jsem ho maximálně zjednodušil.

Koleno pořádně umyjeme a zbavíme případných chlupů. Vložíme jej do hrnce na podložku na vaření knedlíků. Vody nalejeme jenom tolik, přibližně 0,7 litru, aby dosáhla na spodní okraj kolena, protože koleno budeme vařit v páře. Koleno jemně posolíme a sůl přidáme i do vody, nakonec přidáme bobkový list a celé černé koření.

Koleno vaříme minimálně 2,5 hodiny na mírném ohni. Musí se rozpadat. Asi 45 minut před dokončením vaření přidáme očištěnou zeleninu.

Koleno vytáhneme. Osobně hned asi třetinu sním, jelikož byl by hřích si nepochunat na jemné kůžičce a vařeném libovém mase s trochou křenu a hořčice.

Zbytek masa obereme, pokrájíme je na kousky a vložíme do většího talíře nebo mísy. Do vývaru přidáme 1 PL octu a zalejeme ním maso. Necháme ztuhnout v lednici.

Osobně konzumuji s chlebem bez jakýchkoliv dalších úprav.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články