Klasický starý německý recept upravil: Dušan Polanský
Krůtí krk můžete nahradit jiným masem, podobně krůtí vývar hovězím nebo slepičím vývarem.
Nedjřív si připravíme vývar z krku a zeleniny. Kroupy lehce namočíme do vody. Lehce proto, že kdyby se nám moc napily vody, již nám nenasáknou vývarem při jejich vaření.
Maso z krku obereme a nakrájíme na menší kousky.
Na vepřovém sádle lehce osmahneme cibuly nakrájenou na jemno. Přidáme kroupy, podlejeme vývarem a kroupy vaříme doměkka. Občas mícháme, aby se nám kroupy zespod nepřipálily. Asi 5 minut před dokončením vaření krup přidáme majoránku, utřený česnek a nakrájené maso. Zcela nakonec kukuřici bez nálevu. Krátce ještě spolu povaříme.
Podáváme posypané sýrem a jako přílohu sterilované okurky.
Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články