Jenom lehce upravil známý recept: Dušan Polanský
Těsto:
Náplň:
Na potření před pečením a po upečení:
Připravíme klasické kynuté těsto. Necháme je 40 minut na teplém místě kynout.
Mezitím si připravíme náplň. Na másle necháme lehce zkaramelizovat cukr, přidáme nastrouhanou mrkev, kterou lehce podusíme asi 1 minutu, poté přidáme skořici, promícháme a nakonec škrob. Vše spolu necelou minutu mícháme. Náplň odstavíme a necháme vychladnout.
Po vykynutí vyválíme z těsta podlouhlý váleček, který metodou půlením intervalu rozdělíme na 12 kousků. Z každého rukami vytvarujeme kulatou placku. Na všech 12 placek rozdělíme náplň a postupně zabalíme do buchtičky. Každou položíme spojmi dolu na pečící papír.
Buchtičky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 10 minut kynout. Včas zapneme troubu, kterou vyhřejeme na 180 °C. Před vložením do trouby buchtičky důkladně ze všech stran potřeme rozpuštěným vlažným máslem.
Pečeme při teplotě 180 °C asi 18 minut dozlatova.
Hned po vytažení z trouby potřeme horkým máslem, k němuž jsme přidali trochu rumu.
Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články