Klasický recept
Maminka nám nastavovavanou kaši dělala často. Ozdobila ji cibulkou osmaženou do hněda a lehce polila vepřovým sádlem. A již nic, a přitom jak mi vždy chutnalo!
Kroupy předem asi na půl hodiny namočíme do vody. Pak je uvaříme ve vodě doměkka. Čerstvě uvařeně brambory v osolené vodě scedíme, prolisujeme a našleháme horkým mlékem. Do takto vzniklé bramborové kaše přidáme špetku rozdrobené majoránky, kroupy, utřený česnek, sůl.
Kašu můžeme jíst jenom tak, ozdobenou cibulkou osmaženou na sádle a lehce politou horkým vepřovým sádlem. Ovšem hezky upečená klobása, které před pečením na pánvy nakrojíme do čtverečků povrch, se sterilovanými okurkami jistě břiško nikoho neurazí. Před podáváním kaši lehce přihřejeme.
Pokud děláte kaši pro děti, vmíchejte do bramborové kaše máslo a česneku přidejte jenom jeden malý stroužek. Majoránku nepřidávejte.
Nastavovanou kaši můžete použít jako přílohu k různým jídlům.
Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články