Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Víceméně známý recept jenom sepsal: Dušan Polanský

Suroviny na 4 porce:

Postup:

Vystydnutou bramboru nebo vystydnuté brambory rozmačkejte na kaši, pak kaši prošlehejte se změklým máslem, tvarohem a vanilkovým cukrem. Nakonec postupně zapracujeme mouku. Těsto nesmí být ani řídké, ani moc tuhé.

Těsto rozdělíme na 16 kousků metodou půlení intervalu. Ovoce zabalíme do kousků těsta.

Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě 8 minut. Po vložení do hrnce je vařečkou zlehka promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.

Podáváme posypané mletým mákem nebo mletými ořechami anebo strouhankou lehce opraženou na másle a práškovým cukrem. Nakonec polijeme rozpuštěným máslem.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články