Pomazánka z hovězího masa

Známý recept jemně upravil: Dušan Polanský

Suroviny

Postup

Je to možnost, jak využít hovězí maso použité pro uvaření hovězího vývaru. Množství surovin spíš odhaduji a přidávám dle chuti a množství masa, takže váhová množství uvedena výše berte spíš orientačně.

Cibuli osmahnene na vepřovém sádle, poté k cibuli přidáme pokrájenou anglickou slaninu. Promícháme a spolu osmahneme. Směs necháme částečně vychladnout.

K hovězímu přidáme vidličkou roztlačenou uvařenou bramboru a hořčici. Do této směsi přidáme ještě lehce teplou cibuli s anglickou slaninou. Vše promícháme a přidáme dle chuti sůl a lehce pepř (pro děti jej vypustíme). Opět promícháme. Asi pět minut počkáme na úplné vychladnutí.

Nakonec dle chuti přidáme tatarskou omáčku. Vše dobře promícháme a necháme ještě asi pět minut uležet. Jíme s chlebem a doporučuji k tomu občas přikousnout hrozno.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články