Známý recept jemně upravil: Dušan Polanský
Je to možnost, jak využít hovězí maso použité pro uvaření hovězího vývaru. Množství surovin spíš odhaduji a přidávám dle chuti a množství masa, takže váhová množství uvedena výše berte spíš orientačně.
Cibuli osmahnene na vepřovém sádle, poté k cibuli přidáme pokrájenou anglickou slaninu. Promícháme a spolu osmahneme. Směs necháme částečně vychladnout.
K hovězímu přidáme vidličkou roztlačenou uvařenou bramboru a hořčici. Do této směsi přidáme ještě lehce teplou cibuli s anglickou slaninou. Vše promícháme a přidáme dle chuti sůl a lehce pepř (pro děti jej vypustíme). Opět promícháme. Asi pět minut počkáme na úplné vychladnutí.
Nakonec dle chuti přidáme tatarskou omáčku. Vše dobře promícháme a necháme ještě asi pět minut uležet. Jíme s chlebem a doporučuji k tomu občas přikousnout hrozno.
Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články