Rohlíčky bez kynutí

Nápad je z internetu, pouze doladil množství a detaily: Dušan Polanský

Suroviny

Postup

Nejlépe rukou vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň 30 minut odpočívat.

Při náplni postupujeme následovně: do misky dáme nejprve cukr a cca 3 lžíce máku nebo ořechů a spolu promícháme. Pak přidáme bílky, sádlo a postupně tolik máku nebo ořechů, aby vznikla vláčná náplň. Náplň necháme volně odpočívat, kapánek ztuhne.

Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého vyválíme na vále posypanem hladkou moukou tenký kruh. Pomocí radélka vytvoříme 8 kruhových výsečí. Náplň dáme podélně k oblouku výseče kousek od okraje, ohneme rohy u oblé základny směrem k náplni, aby nám náplň hezky držela uvnitř a nakonec směrem ke špičce srolujeme. Vytvarujeme lehce do tvaru rohlíčlu. Takto vytvoříme 24 rohlíčků.

Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při teplotě 175 °C cca 20 minut lehce do růžova. Před pečením potřeme rozpuštěným máslem. Hned po upečení opět potřeme rozpuštěným máslem.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články