Škvarkové buchty

Nechal jsem se inspirovat receptem Josefa Maršálka

Suroviny

Postup

1. Do mísy, v níž budeme těsto míchat (nemám robota), dáme jogurt a přidáme 300 ml (3 dcl) vlažné vody. Do toho nadrobíme droždí a lehce metličkou promícháme. Necháme asi 10 minut, aby droždí vzešlo.

2. Do jiné mísy si připravíme suché ingredience: mouku, ořechy, sůl, kmín, majoránku. Dobře promícháme.

3. Do zbytku vlažné vody, tedy 0,5 dcl, přidáme 1 PL octu, spolu promícháme a nalejeme do mísy s jogurtem. Lehce vše promícháme.

4. Suché ingredience + změklé máslo a pomleté škvarky dáme do mísy, v nichž budeme těsto míchat. Dělám to rukou, trvá to cca 10 minut.

5. Nakonec přidáme brusinky a řádně je do těsta zapracujeme.

6. Plech vytřeme sádlem. Z těsta vygenerujeme 40 buchtiček, které rozmístíme pravidelně na veliký plech a potřeme je zbytkem rozpuštěného vepřového sádla.

7. Zapneme troubu na 240 °C. Jakmile se vyhřeje, dáme do ní plech s buchtami. Při teplotě 240 °C pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme na 220 °C, při ní pečeme ještě 15 minut.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články