Tvarůžkoví šneci

Původní recept z časopisu Albert lehce upravil: Dušan Polanský

Suroviny

Postup

Nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na sádle a odstavíme z ohně. Do stejného hrnce přidáme kysané zelí. Někdy je vhodné zelí předem nožem pokrájet, aby v něm nebyly veliké kusy. Vše promícháme a necháme vychladnout.

Mezitím na menší kousky pokrájíme Olomoucké tvarůžky.

Z listového těsta vymícháme první plát, celkem budou dva.

Na první plát zhruba do poloviny rozprostřeme polovinu směsi cibule a zelí a posypeme polovinou tvarůžků. Pevně zrolujeme.

Rolku příčně nakrájíme asi na 2,5 až 3 cm silná kolečka. Kolečka položíme dostatečně od sebe na plech vyložený pečícím papírem. Šneci se pečením roztečou, viz obrázek.

Vrch každého kousku potřeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme drceným kmínem.

Pečeme do zlatova při teplotě 175 °C asi 30 minut. To stejné zopakujeme s druhým plátem.

Šneci se hodí k pivu nebo vínu.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články