Vyčetl, okoukal a vyzkoušel: Dušan Polanský
Uvařené (nepřevařené!) brambory nakrájíme na kolečka, přidáme k nim najemno nakrájenou cibuli. Ze všeho zbylého připravíme zálivku. Krátce ji necháme povařit a necháme vychladnout na cca 80 °C. Poté ji přilejeme k bramborám a vše spolu lehce promícháme. Chce to pak alespoň 30 minut, aby se brambory nasákly zálivkou. Občas vše velic lehce promíchame. Zálivku si dolaďte dle vaší chuti. Popravdě já vše dělám od oka.
Polníček očistíme a pečlivě propláchneme. Zálivku krátce povaříme a necháme vychladnout, případně ještě dochutíme. Poté s ní zalijeme polníček a občas vše lehce promícháme. Ve Vídni každá restaurace má svůj recept na polníčkový salát. Ovšem jedno mají stejné: podává se k telecímu (ale i vepřovému) řízku s bramborovým vídeňským salátem, viz foto.
Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články