Vídeňský bramborový a polníčkový salát

Vyčetl, okoukal a vyzkoušel: Dušan Polanský

Suroviny na bramborový salát

Postup

Brambory nakrájíme na kolečka, přidáme k nim najemno nakrájenou cibuli. Krátce necháme povařit zálivku, kterou necháme vychladnout na cca 70 °C. Poté ji přilejeme k bramborám a vše spolu lehce promícháme. Chce to pak alespoň 30 minut, aby se brambory nasákly zálivkou. Občas vše lehce promíchame. Pokud jde o zálivku, dolaďte si ji dle vaší chuti. Popravdě já vše více méně dělám od oka.

Suroviny na polníčkový salát

Postup

Polníček očistíme a pečlivě propláchneme. Zálivku krátce povaříme a necháme vychladnout, případně ještě dochutíme. Poté s ní zalijeme polníček a občas vše lehce promícháme. Ve Vídni každá restaurace má svůj recept na polníčkový salát. Ovšem jedno mají stejné: podává se k telecímu (ale i vepřovému) řízku s bramborovým vídeňským salátem, viz foto.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články