Tvarohový višňový závin

Jenom jsem lehce upravil známý recept

Suroviny

Postup

Tvaroh rozmícháme s 1 vejcem, pudingovým práškem a moučkovým cukrem. Višně vypeckujeme. Pokud použijeme kompot, višně scedíme.

Těsto rozdělíme na poloviny. Rozválíme první polovinu. Doprostřed těsta navrstvíme tvaroh, na něj naskládáme polovinu vypeckovaných višní, posypeme je polovinou vanilkového cukru, skořice a rozdrcených piškotů. Na jedné straně těsto nakrájíme radýlkem na proužky. Ty potřeme potřeme žloutkem, viz obr. č. 1. Nerozkrájenou část překlopíme přes višně a přes tuto vrtsvu naskládáme rozkrajené proužky. Závin přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vše zopakujeme pro druhý závin. Nakonec oba záviny potřeme se zbytkem žloutku rozmíchaným s 1 ČL vody, viz obr. č. 2. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 25 až 30 minut, viz obr. č. 3. Kdo chce, může upečené záviny lehce pocukrovat práškovým cukrem. To ale nikdy nedělám.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články